Kommune bøjer sig: - Vi trækker projektet tilbage

Striden om et vådområde på Nordfyn har taget en helt ny drejning. Nordfyns Kommune dropper nu planerne om at inddrage flere familiers jord til vådområde.

TV 2/FYN  har igennem længere tid fortalt om konflikten mellem borgerne i området på Nordfyn og Nordfyns kommune. En konflikt, der handler om retten til at bestemme over ens egen jord. 

quote Vi trækker det hele tilbage. Det giver ingen mening, når der er så stor modstand i området mod vådområdet

Morten Andersen, Borgmester (V)

Flere familier har  flere gange forsøgt at stoppe projektet, der krævede, at de afgav jord til de vådområder, som Nordfyns Kommune ville etablere blandt andet ved Fjordmarken. 

Senest viste en mailkorrespondance mellem Naturstyrelsen og Nordfyns Kommune, at kommunen valgte at ignorere protestunderskrifterne og køre videre med sagen for at få lavet en ny forundersøgelse af området omkring Fjordmarken Vesterende. 

Her til eftermiddag efter TV 2/FYN fortalte om mailkorrespondancen mellem Naturstyrelsen og Nordfyns Kommune har borgmester Morten Andersen nu valgt at droppe projektet omkring Fjordmarken Vesterende. 

- Vi trækker det hele tilbage. Det giver ingen mening, når der er så stor modstand i området mod vådområdet, siger Nordfyns Borgmester, Morten Andersen (V) til TV 2/FYN. 

- Vi retter nu henvendelse til Naturstyrelsen og beder styrelsen om at se bort fra ansøgningen om forundersøgelsen, siger han. 

 

Morten Andersen: Derfor skrotter vi vådområde nu

 

Oversigt

    Oversigt