Kommune stresser stressramte

Selvom syge i Faaborg-Midtfyn Kommune får ordre til at holde sig i ro af deres læge, er kommunen ikke blege for at sende de syge ud i stressende arbejdsprøvninger.

Anne Marie Ehlers egen læge har konkluderet, at hun burde tildeles førtidspension og have fred og ro. Alligevel er hun tre gange blevet sendt ud i jobprøvning.

- Det kan jo ikke være rigtigt, at jeg får at vide, at jeg skal have ro og fred, og så bliver jeg jaget ud over marker og alt muligt for at komme i jobprøvning. Der er ingen hjertestarter derude, siger Anne Marie Ehlers, der måtte sygemeldes på grund af stress i 2010.

Anne Marie Ehlers er langt fra alene i sin situation i Faaborg Midtfyn Kommune.  93 procent færre er blevet tildelt førtidspension sidste år i forhold til 2010,  og det er det største fald i landet efter reformen af fleksjob og førtidspension.

Tallet i Faaborg-Midtfyn er voldsomt, lyder det fra Patientforeningen.

- Vi ved, at Faaborg-Midtfyn Kommune er kendt for at gå til stålet. Det er meget svært, hvis man er handicappet at få den hjælp i kommunen, som man kan få andre steder, siger Niels Langkilde, der er Landssekretær i Patientforeningen. 

 

Faaborg-Midtfyn Kommune er kendt for at gå til stålet, siger patientforeningen

 

Patientforeningen mener, at Faaborg-Midtfyn Kommune bør kigge sig selv efter i sømmene.

- Jeg synes de burde kigge deres politik i gennem med en uafhængig konsulent, der undersøger, hvorfor der er særlige forhold hos dem, siger Niels Langkilde.

Men den ansvarlige politikere mener ikke, at kommunen presser de syge eller adskiller sig fra andre kommuner. 

- Vi administrerer efter en ny lov nu, og vi kom fra et højt niveau af tildelinger før lovændringen, så det er ikke mærkeligt, at faldet er højt hos os, siger Mette Haugaard Frederiksen(S), der formand for Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.

 

Interview med Mette Haugaard Frederiksen(S), der formand for Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.

 

- Vi skal forsøge at bringe borgerne tilbage til en arbejdstilknytning, og vi får medhold i ankestyrelsen i de sager der bliver påklaget, så jeg synes, at vi gør det vi skal gøre, siger udvalgsformanden. 

Men på Midtfyn føler Anne Marie Ehlers i hvert fald ikke, at hun har fået den rigtige behandling af kommunen. Hun har nu fået tildelt et fleksjob, hvor hun skal arbejde fire timer om ugen.

- Jeg har det fint i ro og mag, og det skal jeg leve med. Men når jeg bliver presset ud i noget, sker det med livet som indsats, siger Anne Marie Ehlers.

Oversigt

    Oversigt