I det fynske folks tjeneste

Kontroversiel digter besøger SDU

Digteren Yahya Hassan har skabt stor opmærksomhed og modtaget flere trusler efter sin forfatter-debut. Torsdag gæster den 18-årige dansk-palæstinenser SDU. PET og Fyns Politi har lavet en vurdering af situationen.

01:10

1 af 2

Tidens mest omtalte digter har med sine digte skabt røre i indvandrerdebatten. Han har langet ud efter den ældre generation af indvandrere, som han blandt andet beskylder for at nasse på systemet og for at svigte deres børn.

Torsdag besøger Yahya Hassan Campus Odense, hvor han læser sine digte og deltager i efterfølgende debat.

Bag arrangementet står lektor Ümit Mehmet Necef og studerende på Interkulturel Pædagogik Anja Radeka.

- For os er det interessant at se på Yahya som et produkt af det multikulturelle samfund i stedet for at se ham som resultatet af det multikulturelle samfund. Altså det, at han ikke vil kategoriseres som noget bestemt på grund af sin baggrund, er jo meget interessant i forbindelse med møder mellem forskellige kulturer, som vores uddannelse blandt andet handler om, siger lektoren i en pressemeddelelse.

Digteren er kendt for at dele vandede og skabe vrede omkring sig, og Fyns Politi er derfor orienteret om besøget på Syddansk Universitet.

- Vi har sammen med PET lavet en analyse af situationen, men vi oplyser aldrig på forhånd, hvor mange ressourcer vi sætter ind, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen til TV 2/FYN.

Yahya Hassans debut "Digte" udkom i oktober.

Alle er velkomne til arrangementet, som finder sted torsdag kl. 14-16 i O100 på Campus Odense.

Se med på TV/FYN, hvor FYN LIVE sender fra besøget.