Korporal til grænsen: Glæder mig til skarp opgave

Fredag får 100 hjemmeværnsfolk fra Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland besked på, at det er dem, der fra midten af juni skal udstationeres ved den dansk-tyskegrænse.

Magnus Månsson er en af de fynske hjemmeværnsfolk, der nu med stor sandsynlig bliver sendt til den dansk-tyske grænse for at deltage i grænsekontrollen.

- Det synes jeg er en rigtig god opgave. Nu har vi mulighed for at stå i en skarp situation, og det er noget andet end en øvelse, siger Magnus Månnson, der er korporal ved Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland.

I alt 160 hjemmeværnsfolk fra Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland har søgt om at deltage i opgaven, men kun omkring 100 bliver udvalgt.

- Interessen har været rigtig stor, siger siger Flemming Agerskov, regionschef ved Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland.

Det er den øgede grænskontrol ved den dansk-tyske grænse og indsatsen mod terror, der har presset blandt andet Fyns Politi og givet betjentene massivt overarbejde. Derfor skal Hjemmeværnet nu være med til at levere mandskab resten af året. 

- Jeg er glad for, at Folketinget og Regeringen viser os den tillid, at vi kan få lov at deltage i en skarp opgave, siger korporalen.

Hjemmeværnsfolkene har foreløbig tegnet kontrakt for et halvt år, men først skal de gennemgå en kort uddannelse.

- Hjemmeværnsfolkene skal enten arbejde med administration, løse logistiske opgaver eller stå ved grænsen med en politimand, siger Flemming Agerskov, regionschef ved Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland.

 

Ifølge planen skal de første stå klar ved grænsen i Sønderjylland d. 13. juni.

 

Oversigt

    Oversigt