Kraftig blæst onsdag formiddag: Risiko for lukning af Storebælt

Der er varsel om vindstød af stormstyrke onsdag formiddag. Det rammer blandt andet området i det sydligeKattegat og kan medføre lukning af Storebæltsbroen.

Ifølge de seneste prognoser fra DMI vil onsdagens forventede blæsevejr medføre vindhastigheder på op til 27 meter i sekundet ved Storebæltsbroen i timerne mellem klokken 9 og 12.

Det giver en risiko for, at broen lukker for al biltrafik, skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Storebæltsbroen lukkes af hensyn til trafikanternes sikkerhed ved vind af stormstyrke, som er fastsat til 25 meter i sekundet. Dermed ser det ud til, at vindstyrken lige præcis rammer grænseområdet. 

Allerede ved 15 meter i skundet frarådes vindfølsomme køretøjer, for eksempel campingvogne, trailere og lette lastbiler, at passere Storebælt, så Sund & Bælt opfordrer til at holde øje med det gældende varsel, som du hele tiden kan følge på Storebælts Facebook, Storebælts hjemmeside eller her på tv2fyn.dk.

I resten af landet kan man også blive ramt af vindstød af hård eller stormende kuling, og der forventes generelt middelvind af hård vind til hård kuling og ved Vestkysten stedvis stormende kuling, når blæsten kulminerer.

Der er ikke tale om en regulær storm, så blæsevejret får ikke noget navn.

Oversigt

    Oversigt