Krimiredaktør om skudepisode: Det er aldrig tilfældigt

Når en bande skyder mod en anden, som det skete lørdag aften, er det aldrig tilfældigt. Sådan lyder det fra krimiredaktør Bjarke Vestesen.

Der er ikke nogen entydig forklaring på skudepisoden lørdag aften, hvor en tysk rocker blev ramt i benet.

Den tyske rocker har ikke på noget tidspunkt haft del i den konflikt, som i årevis har kørt i Odense. Derfor var det ikke et skud på den tyske rocker, men nærmere et skud på organisationen Hell’s Angels. Sådan lyder vurderingen fra krimiredaktør Bjarke Vestesen på Fyens Stiftstidende.

 

Bjarke Vestesen fortæller i aften til TV 2/FYN, at en af årsagerne kan være en markering fra Black Army og broderorganisationen United Tribuns Forever.

- Når der bliver holdt en fest for 5-600 Hell’s Angels-rockere i Nyborg, kan det sagtens være, at Black Army har ment, de skulle markere sig og markere sig i forhold til, at Fyn er Black Army-område.

 

Der har løbende været spændinger mellem grupperingerne. Siden 2008-09 har der været en bandekonflikt kørende. Vestesen mener derfor, at politiet formentlig frygter, at se er en eskalering nu, ligesom man også så parterne i konflikt med hinanden i netop 2008 og 2009.

- Det er blandt andet derfor, at Fyns Politi har taget det modtræk og har indført en visitationszone, siger Bjarke Vestesen.

 

Skal man være nervøs i Odense nu?

- Hidtil har det heldigvis været sådan, at de kun skyder på hinanden. Men problemet er jo – som det også var i slut 00’erne – når de skyder på åben gade, som vi også så lørdag aften på Shell-tanken på Ejbygade, så risikerer almindelige borgere jo at komme imellem.

 

Derfor ser Vestesen, at Fyns Politi har alle mulige gode grunde til at forsøge at holde konflikten nede.

Oversigt

    Oversigt