Kritik af kommune i sag om vold mod børn

Nyborg tøvede, men Langeland greb ind med det samme i sag om vold mod børn. To forskellige reaktioner på samme sag fra to forskellige kommuner.

Langeland Kommune retter skarp kritik mod Nyborg kommune. Langeland Kommunes socialchef mener, at Nyborg var alt for lang tid om at skride ind og fjerne de hjemmeboende børn.

Kritikken komme efter at Retten i Svendborg i dag tog hul på en sag om vold mod seks børn. I følge anklageskriftet er volden foregået gennem 32 år.

Værste sag i 10 år

Det tog Langeland Kommune få timer at beslutte at fjerne de to yngste børn i familien Familien var flyttet til kommunen få dag før.

- Da de lander på Langeland, er vi ikke i tvivl om, at vi bliver nødt til at anbringe børnene uden for hjemmet med det samme. Og det gør vi for at stoppe ulykken, siger socialchef Charlotte Jensen fra Langeland kommune.

Nyborg kommune havde en mistanke om vold og havde anmeldt forældrene til politiet. Alligevel gik der halvanden måned, hvor Nyborg kommune havde accepteret, at børnene fortsat boede hjemme hos forældrene.

- Det er jo vold og overgreb, og det kan børn ikke bo i. Og vi kan heller ikke undersøge sagen, mens børnene bor hjemme, for så får vi ikke det reelle billede af, hvad der foregår, siger socialchef Charlotte Jensen fra Langeland kommune.

Nomadefamilien har gennem årene boet på mindst syv forskellige adresser i forskellige kommuner. Da familien ankom til Langeland, greb kommunen ind, baseret på kommunens erfaringer fra andre sager.

Men Nyborg kommune valgte at vente på politiets undersøgelse.

- Vores vurdering på daværende tidspunkt har været, at vi skulle have noget mere fast grund at stå på. Vi mener, at vi sikrer børnenes tarv bedst på den måde, siger socialchef Trine Eegholm fra Nyborg Kommune.

Socialchefen på Langeland beskriver sagen som den værste på Langeland i 10 år.

Oversigt

    Oversigt