Kronikerbørn føler sig overset

Kronisk syge børn har ikke mediernes bevågenhed - som kræftramte børn - og de har ikke en stor fond i ryggen. Familier til kronisk syge børn føler sig derfor overset. Nu vil en fynsk mor gerne starte en fond.

Maja Uhrenholdt er 11 år og lider af en sjælden lungesygdom og ryger derfor konstant ind og ud af hospitalet - og mor er altid med. Det er hårdt for hele familien.

- Det er frem og tilbage med kuffert hele tiden, siger Maiken Uhrenholdt, der bor i Kværndrup.

Men mens Børnecancerfonden kan hjælpe kræftsyge børn og deres familier med de mange millioner den får ind i donationer, ser det mere trist ud for kronikerbørnene. Majas mor, Maiken Uhrenholdt, ville ønske, at kronikerbørnene også havde en fond, der kunne give glæde og fornøjelser i hverdag samt rådgive familierne.

- Jeg vil gerne være talsmand for at sætte noget i gang, så kronikerbørn også får en fond, siger Maiken Uhrenholdt til TV 2/FYN.

Maja Uhrenholt prøvede faktisk at komme i spotlight tirsdag, hvor hun overrakte Prinsesse Marie en buket blomster, da der var royalt besøg på OUH. Maja benyttede chancen til også at give prinsessen et brev.

- Jeg skrev, at jeg håber, at hun vil hjælpe kronikerbørn - og ikke kun kræftbørn, siger Maja Uhrenholdt.

I 2012 lykkedes det Børnecancerfonden at få 29 millioner kroner ind. Maiken Uhrenholt ved godt, at det er et stort arbejde at komme bare i nærheden.

- Det kræver, at nogen vil hjælpe mig, for man kan jo ikke gøre det hele selv, siger hun.

Hvis nogen har mod på at hjælpe Maiken Uhrenholdt i bestræbelserne på at få en fond for kronikerbørn op at stå, kan de henvende sig på mailadressen: kronikerboern@gmail.com

Oversigt

    Oversigt