Kronprinsen kommer til VM i cyklecross i Bogense

Kronprins Frederik kommer til VM i cyklecross i Bogense søndag den 3. februar.

Arrangørerne glæder sig over det kongelige besøg, og ser det som en oplagt mulighed for at skabe opmærksomhed omkring mesterskabet, cyklecross og Nordfyn.

- Kronprinsens tilstedeværelse er ikke alene en markant gevinst for selve VM-arrangementet. Det er også en blåstempling af Nordfyn som en driftig, innovativ og naturmæssigt særdeles attraktiv del af kongeriget, siger Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme i en pressemeddelelse.

- På Nordfyn glæder vi os hver eneste gang, vi kan byde velkommen til et medlem af kongehuset og i denne forbindelse er glæden ekstra stor, fordi kronprinsen som aktiv sportsmand om nogen vil vide fagligt at vurdere, hvilken ekstraordinær indsats, der kræves for at tilhøre verdenseliten i en så fysisk og teknisk krævende sportsgren som cyklecross, siger Per Olesen.

Hastigt voksende sport

Det kongelige besøg giver ekstra opmærksomhed på både mesterskabet og den spektakulære disciplin, cyklecross, skriver arrangørerne.

Cyklecross er en relativt lille, men hastigt voksende og særdeles underholdende disciplin, hvor rytterne på kort tid skal forcere vidt forskellige udfordringer.

Ryttere og publikum får en helt særlig oplevelse i og omkring Bogense Havn og på skrænten op imod Bogense Kirke.

- Det bliver en stor fornøjelse at vise kronprinsen den kulisse helt tæt på kysten, vi sammen med Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Denmark og Danmarks Cykle Union har fået skabt til VM i cyklecross i Bogense, siger forretningschef hos Sport Event Fyn, Jakob Staun.

Kronprinsen har allerede oplevet fynsk cykelterræn under egne dæk, da han forud for sommerens verdensmesterskab i crosstriatlon i Svendborg prøvekørte ruten.

- Vi er stolte af, at øen kan lægge jord til internationale cykelevents af denne kaliber såvel i syd som i nord, siger Jakob Staun.

Arrangørerne af VM i cyklecross er Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Fyn, Danmarks Cykle Union og Sport Event Denmark.

Oversigt

    Oversigt