Krull: Processen om besparelser var for lang

Det har taget for lang tid at gennemføre de besparelser, som i går blev besluttet af politikerne i Region Syddanmark. Det mener de konservatives Lasse Krull.

Det er godt et halvt år siden, at politikerne tog en principbeslutning om, at besparelserne på 167 millioner skulle findes på sundhedsområdet - blandt andet ved at nedlægge sygehuse og afdelinger, som det altså blev tilfældet for Give Sygehus i Jylland.

Selvom det tager tid for embedsværket at udarbejde en spareplan og derefter gennemføre en høringsperiode, så mener de konservative, at seks måneder er for lang tid at vente.

- Jeg synes, processen har været alt, alt for lang. Fra september måned til nu, det er rigtig lang tid, hvor der er blevet skabt uro rundt omkring på vores sygehuse. Rigtig mange patienter, borgere og ansatte har gået rundt og været utrygge, siger Konservatives Lasse Krull. 

Selvom han mener, at processen har været lang, så har den uden tvivl ført gode ting med sig.

- Jeg vil også sige, at vi rent faktisk har lyttet til nogle af de faglige ting som borgere og fagfolk har spillet ind med. Det er nogle af de ting, som vi har siddet og diskuteret, når vi har mødtes. Så det har ikke været forgæves, men jeg synes sagtens at to-tre måneder kunne være skåret af denne proces, uden det havde gjort noget, siger han.  

Oversigt

    Oversigt