Lægers bijob: S mener ministeren har en meget alvorlig sag

Flemming Møller Mortensen (S) mener, at sundhedsminister Sophie Løhde (V) bør sikre sig, at regionerne overholder reglerne.

Sundhedsministeren må på banen og sikre, at regionerne overholder reglerne om lægernes bijob, mener Socialdemokratiet. Det skriver Fyens Stiftstidende fredag.

Region Syddanmark står endnu en gang tilbage med en sag, hvor regionen har brudt reglerne.

Denne gang handler det om de helt centrale krav om, at regionerne skal registrere lægernes bibeskæftigelse, så man kan vurdere, om det stærkt stigende antal bijob kan være i strid med lægernes almindelige arbejde og patientbehandling.

Rigsrevisionen afslørede onsdag, at Region Syddanmark - og Region Sjælland - ikke har styr på lægernes bijob, og det vækker nu kritik fra Christiansborg, hvor Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, vil have sundhedsministeren på banen.

- Jeg synes, at det er for ringe, at der ikke er en reel kontrol med regionernes efterlevelse af reglerne på så vigtigt et område. Når det så kommer frem, at der er regioner, der ikke overholder reglerne, må ministeren selvfølgelig stå tilbage med en meget alvorlig sag, siger Flemming Møller Mortensen med henvisning til sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Flemming Møller Mortensen mener, at ministeren helt konkret bør sikre sig, at regionerne overholder reglerne.

Men så langt er Sophie Løhde ikke klar til at gå. Hun henviser til, at det er regionerne, der bærer ansvaret for at have overblik over og vurdere lægernes bijob, så det stigende antal bijob ikke går ud over patienterne.

- Som arbejdsgivere for de involverede sygehuslæger er det regionerne, der har ansvaret for, at man ude på sygehusene overholder de givne retningslinjer om bijobberi. Det ansvar forventer jeg naturligvis, at regionerne lever op til, så blandt andet patientsikkerheden aldrig kommer i fare på grund af trætte læger, siger Sophie Løhde til Fyens Stiftstidende.

Oversigt

    Oversigt