I det fynske folks tjeneste

Lærerformand: Politisk vendepunkt

Det er en optimistisk lærerformand, der modtager beskeden, om at 42 millioner kroners besparelser på skoleområdet i Odense er taget af bordet. Anne-Mette Kæseler Jensen håber på mere af samme skuffe.

01:16

1 af 2

- Jeg håber, at dette er et politisk vendepunkt - en øjenåbner for politikerne. Jeg er overbevist om, at man er nødt til at tænke investeringer i folkeskolen ind i kommunens vækststrategi. For nok tænker danskerne på egen karriere, når de skal bosætte sig, men børnenes uddannelsesmuligheder er også vigtige, siger hun til TV 2/FYN.

Forligtpartierne bag Odenses budget fandt onsdag frem til en måde at fjerne varslede besparelser på 42 millioner kroner.

- Jeg er lettet og glad, fordi det betyder, at det ikke skal ske lærerfyringer lige nu, siger Anne-Mette Kæseler Jensen.

Men lærerformanden påpeger, at der stadig er store udfordringer på skoleområdet.

- Det ændrer jo ikke på, at Odense ifølge nye tal fra økonomi- og indenrigsministeriet ligger 200-240 millioner kroner lavere end øvrige storbyer i Danmark i forhold til investeringer på skoleområdet, siger Anne-Mette Kæseler Jensen.