Lasse Helner fylder 70 år: To album og turné er på vej

Lasse Helner er blevet 70 år. Sammen med sin kone har han lavet musik i et halvt århundrede. Han har to plader og en turné på vej.

I tirsdags fyldte Lasse Helner 70 år, og især som en del af duoen Lasse & Mathilde har den fynske folke- og rockmusiker i mere end fem årtier præget den danske musikscene.

Til TV 2/FYN fortæller han, at han ikke har nogen planer om at stoppe. Tværtimod. Lasse Helner har to plader på vej, hvoraf den ene er uden ægtefællen Mathilde Bondo. 

- Min farfar sagde engang: "Vi bliver ikke gamle i min familie. Vi lever bare længe", siger Lasse Helner. 

Ud over nye studieindspilninger er der rig mulighed for at høre 70-års-fødselaren spille live. Lørdag aften er der fødselsdagskoncert på Dexter i Odense, og parret spiller desuden 11 koncerter i marts. 

I 2015 fejrede han sammen med sin kone 40-års-jubilæum. Samarbejdet mellem de to fynske musiklegender begyndte i 1975, da Mathilde indspillede solopladen "Pigesind" med tekster af Tove Ditlevsen og musik af Lasse Helner.

Nyt album fik fem stjerner

I 1977 kom det første album under duoens nuværende navn. Siden har Lasse & Mathilde udgivet stribevis af album, senest "Verden venter" fra 2013, der fik fem stjerner af BT.

TV 2/FYN besøgte ægteparret ved albummets releaseparty i 2013. Se indslaget herunder:

 

Mathilde: Vi har det godt - der er mad i køleskabet

Lasse Helner startede sin karriere i slutningen af 1950'erne. I 2014 udgav popduoen en bog om deres mangeårige karriere. Her beskrev parret både op- og nedture.

- Vi har levet et liv i farezonen i visse områder af vores liv, sagde Lasse Helner dengang til TV 2/FYN.

- Vi har det godt. Vi bor dejligt. Vi har varme på huset. Vi har mad i køleskabet, forsikrede Mathilde Bondo.

 

Afslører fremtidsplaner

Lasse Helner besøger studiet på TV 2/FYN fredag aften klokken 19.30, hvor han blandt andet vil fortælle om fremtidsplanerne, de næste plader, og hvordan det er at være fyldt 70 år.

Du kan høre et sammenklip af nogle af deres bedste sange, heriblandt 80'er-hittet "Fyn er fin", i videoen øverst i artiklen. 

 

 

Oversigt

    Oversigt