Letbane og broarbejde må vige for eventyrløbere

Når 20.000 løbere Kristi Himmelfartdag snører løbeskoene og spæner ud på Eventyrløbets ruter, må både anlæg af letbanen og renovering af Rismarksbroen holde pause.

Eventyrløbet er landets største endags motionsløb, og med snart 20.000 tilmeldte løbere, er arrangørerne tilfredse.

- Vi er meget tæt på at have 20.000 tilmeldinger, men vi har plads til 22.000 deltagere, så det vil være muligt at melde sig til helt frem til løbsdagen, siger løbsleder Klaus Walther fra Eventyrløbet. 

I mange år måtte Eventyrløbet melde udsolgt flere uger før løbsdagen, men de seneste fire år har der ikke været udsolgt.

- Antallet af motionsløb er steget markant, og det har øget konkurrencen og givet os lidt færre tilmeldinger, siger løbslederen. 

Af de 20.000 tilmeldte stiller 13.500 op på 5 km ruten, 5000 på 10 km og 1500 er tilmeldt børneløbet. Og i modsætning til mange andre motionsløb har Eventyrløbet primært fat i virksomheder og foreninger.

- Omkring 80 procent af vores løbere stiller op for en virksomhed eller et hold. Eventyrløbet er blevet løbet, hvor man konkurrerer om at løbe hurtigere end chefen og bagefter hygger sig over en koncert, siger Klaus Walther. 

Traditionen tro starter løbet på Højstrupvej ved Odense Stadion og 10 km ruten går gennem Stavis Ådalen. Og det har givet problemer i år. 

- Letbanen er allerede i gang med anlægsarbejde i startområdet, og Rismarksbroen har været spærret i stiområdet under broen i over et år. Men letbanen flytter sig fra Højstrup på grund af Eventyrløbet, og samtidig bliver der lavet en særlig passage under Rismarksbroen til eventyrløberne, siger Klaus Walther.

Eventyrløbet finder sted 5. maj.  

Oversigt

    Oversigt