Letbane på vej: Så røg toppen af Toppen

Børnehuset Toppen på Vestre Stationsvej i Odense bliver nu revet ned for at gøre plads til den kommende letbane.

Mange steder i Odense er store entreprenørmaskiner i gang med at flytte kloakrør og andre ledninger i undergrunden. Men nu begynder arbejdet med at gøre plads over jorden også.
 
Børnehuset Toppen er den første ejendom, der rives ned for at give plads til letbanen. Der er ikke plads på strækningen så der både kan blive plads til vejbaner og letbanespor. Derfor er der ikke nogen anden mulighed end at rive børnehuset ned.

Oprindelig lød vurderingen at op mod 170 ejendomme skulle delvist eksproprieres, og at 14 ejendomme skulle helt eksproprieres.

- Vi har arbejdet meget på at reducere antallet af ekspropriationer, og det er lykkedes. Resultatet er, at 150 ejendomme er delvist eksproprieret, og at 9 ejendomme er helt eksproprieret, fortæller administrerende direktør Mogens Hagelskær fra Odense Letbane.

Odense Letbane skal efter planen åbne i år 2020, og den får endestationer i Tarup og i Hjallese. 

- Vi har arbejdet meget på at reducere antallet af ekspropriationer, og det er lykkedes. Resultatet er, at 150 ejendomme er delvist eksproprieret, og at 9 ejendomme er helt eksproprieret fortæller administrerende direktør Mogens Hagelskær fra Odense Letbane.

 

Oversigt

    Oversigt