Lettelse hos DNA-testet

Fredag var en festdag for Max Rask fra Sydfyn. Da sexkrænkeren blev fundet, kunne han slippe frygten for at blive mistænkt i sexsagen fra Sydfyn. Men Max Rask føler sig dårligt behandlet af politiet.

Næsten 400 mænd har i løbet af de sidste syv måneder afgivet munskrab. Tirsdag i sidste uge var Max Rask på vej til dimission på Svendborg Handelsskole, da han uanmeldt fik besøg af politiet.

- To kriminalbetjente ringede på min dør. De præsenterede sig, og fortalte at jeg var blevet anonymt anmeldt, og var blevet set køre rundt i en rød bil i Vester Skerninge, fortæller Max Rask.

Max Rask arbejder som budinspektør på Fyns Amts Avis, men hverken han selv eller avisen har en rød bil.

- Jeg får et chok, og bliver straks bange for at miste mit job. Jeg ved jo, at jeg ikke har gjort noget, men bare mistanken kan gøre, at jeg mister mit job, siger Max Rask.

Derfor nægter han at aflevere et mundskrab, der kan fastlægge hans DNA-profil. Han forlanger først at tale med sin chef på jobbet før han vil lade politiet foretage DNA-prøven.

- Man frygter jo at mistanken skal ramme én. Jeg stoler ikke på DNA-prøver, og der kan som alle andre steder opstå fejl, siger budinspektøren.

Han har dog fuld forståelse for at politiet har foretaget de mange mundskrab, men føler ikke, at han fik en ordentlig behandling.

- Selvfølgelig er det en alvorlig sag, og politiet skal gøre deres arbejde. Men Jeg følte mig mistænkt af de to betjente, og det virkede som om at de troede det var mig, der havde gjort det. Jeg følte, at hvis jeg havde sagt et ord forkert, var jeg blevet smidt ind på bagsædet af deres patruljevogn, fortæller Max Rask.

Oplevelsen får nu Max Rask til at overveje en klage over de to betjente.

- De var ikke søde, og dem kan Justesen ikke være stolte over, siger Max Rask.

Ubehagelig oplevelse

Hos Fyns Politi vil Henrik Justesen ikke kommentere den konkret sag, men han har forståelse for, at det kan være en barsk oplevelse, når politiet møder op og beder om mundskrab.

- Det er selvfølgelig altid en ubehagelig situation at komme i, når man bliver mistænkt i en sædelighedssag. Det har jeg stor forståelse for. Vi skal selvfølgelig opføre os ordentligt, og vores folk er instrueret i, hvordan de skal gøre det, siger vicepolitiinspektør hos Fyns Politi, Henrik Justesen.

De næsten 400 DNA-prøver er alle blevet destrueret, så snart de er blevet testet negative. Kun DNA fra sigtede må politiet gemme.

Jubel i fredags

På grund af sygdom i familien bor den 43-årige mand sammen med sin mor i Svendborg, og han er overbevist om, at det har været årsagen til at han blev anmeldt.

- Jeg har ikke meget til overs for den person der har anmeldt mig, og det ærgrer mig, at jeg aldrig kan få at vide, hvem der gjorde det, siger han.

Da det fredag middag kom frem, at en 40-årige mand havde tilstået sexovergrebene, var der stor lettelse hos Max Rask.

- Jeg fik det at vide på jobbet, og selvom mine kolleger aldrig har troet jeg var skyldig, så jublede vi alle og hænderne røg i vejret. Det var fantastisk dejligt at slippe af med så frygtelig en mistanke, siger Max Rask.

Oversigt

    Oversigt