I det fynske folks tjeneste

Lettelse i regionen: motorvejsafkørsel bliver klar til nyt OUH

Trafikkaos og et forsinket sygehusbyggeri kan undgås, det står klart, efter at der er fundet en løsning, så en motorvejsafkørsel ved byggeriet af det nye OUH kan stå klar fra sommeren 2015.

Carl Holst glæder sig over den nye afkørsel.

- Løsningen sikrer, at vi undgår forsinkelser i byggeriet af det nye universitetshospital. Men jeg er allermest glad på odenseanernes vegne, som nu slipper for lastbiler på de i forvejen stærkt trafikerede veje i området, siger regionsrådsformand Carl Holst, Venstre.

Afkørslen er nødvendig for at de mange tusinde lastbiler til byggeriet kan komme til og fra byggepladsen uden at belaste den odenseanske bytrafik for voldsomt.

Pengene til afkørslen blev sat af i marts, men i sensommeren opstod der tvivl om, om afkørslen blev klar i tide. Derfor bad Carl Holst dengang om et møde med transportministeren, mødet skal holdes i morgen, men allerede nu kan regionen i en pressemeddelelse fortælle, at der er fundet en løsning.

Det betyder, at motorvejsbroen ved afkørslen står færdig i midten af 2015, så lastbilerne kan komme den vej både til og fra byggepladsen.

Der går dog omkring fire måneder mere, før de vestvendte ramper åbnes, så afkørslen stort set er færdig, selv om der stadig vil mangle nyt slidlag og belægning.

- Alle har knoklet for at finde en løsning. Ministeriets oprindelige plan passede simpelthen ikke med sygehusbyggeriet. Så jeg er rigtig glad for, at transportministeren og jeg i morgen kan give håndslag på den nye løsning, siger Carl Holst.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra transportministeren.