I det fynske folks tjeneste

Liv i Fun Park Fyn - dog kun for én dag

Den efterhånden forfaldne forlystelsespark på Fyn, Fun Park Fyn, ligger normalt øde hen. Men onsdag blev den vakt til live igen. Den skulle nemlig være med i en film.

01:21

03:04

Det er længe siden, at svanen har været ude at sejle, men onsdag blev den en del af en filmoptagelse

1 af 3

Filmtitlen er "Død mands kiste", og her var den forladte forlystelsespark perfekt som kulisse.

- Som vores instruktør har sagt, så er det næsten lige meget hvad de siger. Alene omgivelserne gør utroligt meget for det. Det er en gave, når location kan være med til at fortælle historien, siger Mikael Woelke, der er manuskriptforfatter til "Død mands kiste".

Filmen er en af fire Fynske filmfortællinger, der i foråret vandt 100.000 kroner til en historie fortalt af en almindelig fynbo. Det er folkene bag Odense Filmværksted der står for omsætning fra fortælling til film.

"Død mands kiste" er en 15 minutter sort/hvid-film, der handler om en mand der indgår en aftale med døden for at få lov at se sin afdøde datter. Den fynske filmfortælling optages i denne uge på forskellige locations på Fyn, blandt andet Bøjden-Fynshav-færgen og Fun Park Fyn.

Også et forskningsprojekt

Manuskriptforfatter Mikael Woelke er vild med den nedslidte kulisse i den lukkede Fun Park Fyn.

Filmfolkene er i øvrigt en del af et forskningsprojekt, der skal vise, om kreative sjæle kan arbejde bedre ved at leve mere sundt. Derfor bliver for eksempel filmfolkenes stressniveau målt ved hjælp af et armbånd, de bærer undervejs i processen.

Hør mere om det projekt på TV 2/FYN kl. 19.30, hvor kvinden bag den del af projektet, Heidi Philipsen fra SDU, er i studiet.