Følg med hele dagen på tv2fyn.dk: Optakt til Facebooks pressemøde

Den amerikanske it-gigant Facebook har sammen med Odense Kommune indkaldt til fælles pressemøde på Odense Rådhus. TV 2/FYN varmer op til pressemødet ved at sende live allerede klokken otte med en række gæster.

Hverken Facebook eller Odense Kommune vil afsløre, hvad pressemødet kommer til at handle om, men Odense Kommune har dog oplyst, at borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rådmand Jane Jegind (V) vil være til stede på pressemødet. 

I efteråret 2016 kom det frem, at Facebook formentlig har planer om at bygge et datacenter på en grund i Tietgenbyen i Odense.

Giganten inden for de sociale medier vil med et kæmpestort datacenter syd for Odense give et brandingmæssigt løft til byen med et så stort anlæg uden for USA, vurderer TV 2/FYNs erhvervsredaktør, Ole Frank Rasmussen. 

 Hvis planerne om et datacenter bliver realiseret, bliver Odense den kun tredje by uden for USA's grænser, som opbevarer data fra det sociale medie. 

Facebook har et lignende datacenter i Nordsverige, og det har boostet væksten i lokalsamfundet, lyder meldingerne fra den nordsvenske by Luleå. 

Oversigt

    Oversigt