Løgismose lancerer mælk med god samvittighed

Løgismose lancerer i dag en ny mejeriserie, der skal give forbrugerne mere end bare økologi. Her er fokus på både dyrevelfærd, natur og den gode smag.

Løgismose Mejeri lancerer i dag Danmarks første mælk med mærket ”Dyrenes Beskyttelse anbefaler”.

Gennem de seneste måneder har Løgismose arbejdet tæt sammen med i første omgang fire fynske landmænd om at udvikle den nye mælk, hvor dyrevelfærd er i centrum.

Det betyder blandt andet, at tyrekalve i mælkebesætninger ikke vil blive aflivet efter fødslen, ligesom køerne vil også få mere plads.

Dermed får forbrugerne mulighed for at vælge dyrevelfærd til, når der skal vælges mejeriprodukter. 

- Vi arbejder med forskellige interesseorganisationer omkring dyrevelfærd, herunder Dyrenes Beskyttelse, for hele tiden at sikre, at dette er et fokusområde. Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at vi skulle lancere en mælk, hvor køernes velfærd er i højsæde. Vores mejeri var et af de første i Danmark, der omlagde til økologi, og nu tager vi skridtet videre for at højne kvaliteten yderligere, siger Steen Aalund Olsen, der er COO hos Løgismose Meyers koncernen.

En af de fire landmænd, der er en del af projektet, er Østerlund der ligger ved Gudbjerg på Sydøstfyn. 

Jan og Geralda Bloten har på gården produceret mælk siden 1993, og målet er at få en biodynamisk produktion. Derfor ligger Løgismoses nye mælkeprojekt i tråd med fremtidsplanerne på Østerlund.

- Vi er utrolig stolte over at være blevet en del af Løgismoses mælkeprojekt. Det hele giver mening. Når vores Jersey-køer får lov til at spise markens vilde blomster og urter, giver det smag til mælken. Den varierende kost som vores køer får, har naturligvis en direkte påvirkning på smagen. Farven er også fantastik med sin flødegule farve. Sådan skal det være. Det er jo naturligt, siger Geralda og Jan Bloten.

Med den nye serie, der har fået navnet Smagen af Frihed, er Løgismose den første mejeriproducent, der lever op til fødevaremærket ”Dyrenes Beskyttelse anbefaler”.

Serien kan købes fra på lørdag.

Oversigt

    Oversigt