Lokkemad: Tietgenbyen vil tilbyde kæmpe grunde til giganter

Tietgenbyen i Odense vil have lov til at udvide, så flere virksomheder som Facebook kan flytte ind i den lille landsby af virksomheder.

Facebook er ved at bygge i Odense, og flyttebilerne læsser snart giganten ind i Tietgenbyen. Den enorme, amerikanske virksomhed æder hele 51 hektar af området, og dermed er der kun 75 hektar tilbage. 

Det er slet ikke nok, hvis andre store virksomheder skal lokkes til byen, og derfor vil Tietgenbyen have lov til at udvide byen med Tietgenbyen Nord, der skal favne yderligere 110 hektar.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Derfor skal By- og Kulturudvalget med rådmand Jane Jegind (V) i spidsen den 28. marts tage stilling til en markant udvidelse af erhvervsområdet. 

- Vi har fortsat plads til større byggerier i Tietgenbyen, men vi kan ikke tilbyde grunde i samme størrelse, som den Facebook købte. Det skal vi have gjort noget ved, for vi vil meget gerne have flere internationale virksomheder til Odense. Jeg er glad for, at vi viser rettidig omhu og kommer i gang med Tietgenbyen Nord allerede nu, og det håber jeg, at udvalget bakker op om, siger Jane Jegind. 

Får Tietgenbyen lov til at udvide på samtlige af de anmodede 110 hektar, vurderer By- og Kulturforvaltningen, at det vil koste omkring 100 millioner kroner. Gravkøer og tromlere køres først i stilling, når der sælges grunde i det nye Tietgenbyen Nord. Udvidelsen vil dermed ske i takt med, at der sker salg i byggegrundene i området.

Oversigt

    Oversigt