Lose: Et mindretal har tvunget deres vilje igennem

Jens Elkjærs fratrædelse som sundhedsdirektør sker ikke med flertallet og regionsrådsformandens gode vilje.

Fredag meddelte Stephanie Lose, at sundhedsdirektør Jens Elkjær fratræder sin stilling. Fratrædelsen sker kun et døgn efter, at hun gav fuld opbakning til, at han kunne fortsætte i sit job.

- Jeg gør det ikke med min gode vilje. Jeg havde gerne set Jens Elkjær fortsætte i sin stilling, men hans arbejdsvilkår blev forringet med Svendsens udtalelser, og det må jeg som leder af regionen tage konsekvensen af, siger regionsrådsformanden. 

Baggrunden for Stepanie Loses kovending var en samtale med sundhedsdirektøren, efter at formanden for Sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen, for åben skærm, krævede Jens Elkjær fyret.

- Jens Elkjær har meddelt mig, at han har meget svære vilkår for at løse sin opgave, når der er et splittet regionsråd, og det har jeg taget konsekvenserne af, siger Stephanie Lose.

Derfor orienterede Stephanie Lose fredag det borgerlige flertal om, at Elkjær måtte stoppe efter Svendsens udtalelser.

- Jeg har stadig fuld tillid til Jens Elkjær. Men jeg er også nødt til at acceptere, at når han ikke kan løse sine opgaver under disse forhold, så må der være en konsekvens, og det er mit ansvar at drage den konsekvens, selvom det ikke er noget jeg havde lyst til, siger Stephanie Lose.

Formanden får opbakning til sin kritik af Poul-Erik Svendsen fra den borgerlige fløj.

- Jeg synes det er usmageligt og uværdigt. Det er et beholdsangreb på en embedsmand, der ikke kan forsvare sig. Men det er også et bagholdsangreb på alle os andre politikere, at man før et møde går ud og kræver en embedsmand fyret, siger Lasse Krull(K), medlem af Regionsrådet.

 

Skarp kritik af Poul-Erik Svendsen fra Lasse Krull

 

Oversigt

    Oversigt