Lyngvild til kamp for Jernalderlandsbyen i Odense

Forfatteren, modediktatoren, designeren og vikinge-manden Jim Lyngvild sender på Facebook en hilsen til politikerne i Odense: Bevar Jernalderlandsbyen og brug den til lejrskoler for udsatte børn.

Hvad med at lave jernalderlandsbyen om til en vikingelandsby og sende udsatte børn på lejrskole i landsbyen? Det spørgsmål sender Jim Lyngvild til politikerne i Odense.

For knap en måned siden besluttede byens folkevalgte, at lukke Jernalderlandsbyen i Næsby til nytår.

Men Jim Lyngvild har fået en ide om at bevare landsbyen.

Han vil omdøbe jernalderlandsbyen til vikingelandsbyen og bruge den til lejrskoleophold for udsatte børn, som alligevel bliver sendt på lejrskoler andre steder i landet.

- Kunne man ikke sende de børn, som har det svært, på lejrskole i den ny vikingelandsby. Der følger jo penge med, for de bliver i forvejen sendt på lejrskoler andre steder i landet, spørger Jim Lyngvild i en video på Facebook.

- Hvad nu hvis man sagde til de her elever: Nu skal I i en uge i vikingelejr. I skal lære at malke køer, at grute korn og lave jeres egen mad. Vi har folk, der hjælper med alt det, så eleverne får en fantastisk oplevelse. De bliver løftet og støttet og får en uge med masser af succesoplevelser, siger han i videoen.

Han foreslår også, at man kunne inddrage asylansøgere og kontanthjælpsmodtagere i arbejdet med at sy vikingedragter samt bygge og vedligeholde husene i lejren.

Se Jim Lyngvilds video på Facebook herunder.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt