Målløs politiker får 26.000 mod sin vilje

Jane Heitmann (V) har frabedt sig vederlag under sin orlov: Det kan man bare ikke.

Venstres Jane Heitmann vil ikke have vederlag fra Faaborg-Midtfyn Kommune, mens hun holder orlov fra sit arbejde i kommunalbestyrelsen. Men hun skal have pengene. Det skriver Fyens.dk.

Jane Heitmann (V) er på orlov fra posten som kommunalbestyrelsesmedlem i Faaborg-Midtfyn. Hun føler ikke, at hun har tid til at passe kommunalpolitikken samtidig med hendes folketingsarbejde. Hun har frabedt sig vederlaget fra kommunen under orloven, men ifølge reglerne skal kommunen udbetale pengene de første tre måneder, hvad enten politikeren vil det eller ej.

- Jeg er målløs og overrasket over, at det ikke kan lade sig gøre at frabede sig vederlaget, siger Jane Heitmann til TV 2/FYN.

Hun fortæller, at hun i første omgang havde aftalt med kommunen, at hun ikke skulle have pengene, men at Social- og Indenrigsministeriet meddelte kommunen, at det var i strid med reglerne.

Hvad de omkring 26.000 uønskede kroner skal bruges til, har hun endnu ikke overvejet.

- Det er simpelthen kommet bag på mig, at jeg er pålagt at modtage de penge, så det har jeg simpelthen ikke fået overvejet endnu, siger Jane Heitmann.
 
Hun kan selv rejse sagen i folketingssalen, men hun afventer en kommende undersøgelse af reglerne for orlov og vederlag for kommunal- og regionalpolitikere, som Social- og Indenrigsministeriet.

Jane Heitmann har orlov fra 1. januar til 30. juni i år.

Oversigt

    Oversigt