Maja jager EM-metal og OL-billet

Den danske landstræner i bueskydning, Niels Dall, tror på EM-medaljer og drømmer om OL-billetter ved EM.

Inden ugen er omme står fynske Maja Jager med stor sandsynlighed ikke kun med en EM-medalje om halsen, men også med en OL-billet i hånden.

Det siger landstræner Niels Dall forud for EM i bueskydning i Nottingham, England.

- Maja Jager er hende, som vi sætter vores største forhåbninger til. Men Johan Weiss har været rigtig godt kørende i den seneste måned. Jeg tror godt, han kan overraske og tage en OL-billet, siger landstræneren.

Der skydes i to discipliner, og der er i det hele taget gode muligheder for danske medaljer i compounddisciplinen, mens der er OL-billetter på højkant fredag for recurve-skytterne, hvor Maja Jager spænder buen.

Landstræneren mener, at Danmark skal have mindst en EM-medalje med hjem.

- Vores damecompoundhold er favoritter til at vinde en EM-medalje. De er forsvarende verdensmestre indendørs og generelt hammergodt kørende. Herreholdet har ikke levet op til fordums styrke. Men man kan bare ikke betvivle, at det er et stærkt hold, siger han.

Fokus på Maj og Rio

Der er også mulighed for EM-medaljer i recurve, som også er en OL-disciplin, og netop fokus på legene i Rio er også et tema i Nottingham.

Fredag kan de recurve-skytter, som endnu ikke er kvalificeret til OL, skyde sig til en plads i Rio, og det gælder for alle de danske skytter.

Der bliver dog kamp om OL-billetterne til EM. Niels Dall forventer, at godt 100 skytter skal kæmpe om de blot tre OL-billetter, der er i spil per køn i Nottingham.

Skulle OL-kvalifikationen glippe til EM, får recurve-skytterne chancen igen ved tredje World Cup-afdeling midt i juni i Tyrkiet, hvor man også kan kvalificere hold og dermed flere skytter.

Oversigt

    Oversigt