Odense: Torpederer politibil under hidsig biljagt

Efterforskningen af et indbrud i Seden førte tidligt mandag morgen til en biljagt, der endte med anholdelse af to unge mænd.

Natten til mandag modtog Fyns Politi anmeldelse om et villaindbrud på Tværvej i Seden. Da de var færdige i villaen omkring kl. 04, og egentlig var på vej hjem, blev de opmærksomme på en grå personbli, der kørte rundt i området.

Rent rutinemæssigt ville betjentene derfor lige tale med de to personer i bilen. Det var de dog ikke specielt interesserede i og stak af i høj fart.

- Så vi eftersætter, som det hedder på politisprog. Bilen kører i meget høj fart ind mod Odense og kører blandt andet også over for rødt, inden den drejer ind af Vollsmose Allé. Undervejs forsøger de også at køre politibilen af vejen, altså kører helt forsætligt ind i politibilen, inden vi til sidst får bilen bragt til standsning, siger vagtchef ved Fyns Politi Kim Munksgaard.

Men her stopper problemerne med de to genstridige mænd ikke.

- De nægter at lade sig anholde, så vi må bruge den magt, der er nødvendig, siger vagtchefen.

Da de to mænd var blevet anholdt, fandt politiet blandt andet hash og stoffer i bilen, ligesom de fandt, hvad der muligvis er koster fra indbruddet i Seden.

- De er jo besnærende at tænke, at det er det, men det skal vi først lige have undersøgt. Vi har sikret bilen til nærmere undersøgelse, men den kom først ind kl. 06.30, siger Kim Munksgaard.

De to anholdte er begge fra Odense og er henholdsvis 22 og 23 år gamle. De to sidder nu i arresten på politigården og skal senere i dag afhøres.

De to kan se frem til en række sigtelser, fortæller vagtchefen.

- De bryder færdselsloven både ved at køre for hurtigt og ved at køre over for rødt. De bryder straffeloven ved forsætligt at forsøge at køre politibilen i grøften, hvilket er under paragraffen vold mod tjenestemand. Det samme er det i situationen, hvor de nægter at lade sig anholde. Så er der brud på loven om euforiserende stoffer, og så er der muligvis også et indbrud, siger Kim Munksgaard.

Oversigt

    Oversigt