I det fynske folks tjeneste

Mange bud på Odenses nye Eventyrhus

Odense skal have et nyt H.C. Andersen Eventyrhus med en magisk have. Da tilmeldingsfristen sluttede, var der kommet 969 bud fra 64 forskellige lande.

00:56

Odense skal have et nyt H.C. Andersen Eventyrhus med en magisk have. Da tilmeldingsfristen sluttede, var der kommet 969 bud fra 64 forskellige lande.

1 af 2

Det er 10 gange så mange, som nogen anden arkitektkonkurrence på dansk grund.

- Vi har været ved at vælte bagover. Vi havde måske regnet med at modtage 50-100 idéer. Nu er der kommet mere end 10 gange så mange. Der er input fra hele verden. Og der er så mange både vilde og fantastiske idéer, at jeg er helt overvældet, siger museumschef Torben Grøngaard Jeppesen, Odense Bys Museer.

Fakta

International idékonkurrence om nyt H.C. Andersen eventyrhus i Odense.

H.C. Andersens eviggyldige fortællinger taler til mennesker overalt i verden og læses af både børn og voksne. Men eventyrskatten mangler fysiske rammer, der står mål med poesien.

Nu har Odense Bys Museer og Odense Kommune indbudt til en åben, international idékonkurrence om et nyt formidlingskoncept, et nyt eventyrhus og en magisk have. En ny attraktion, der både skal byde velkommen til digterens eventyrverden og fungere som et vartegn i verdensklasse for Odense.

Resultatet af idékonkurrencen vil indgå i udviklingen af en efterfølgende projekt/arkitektkonkurrence, der skal være med til at virkeliggøre konceptet.

Vinderforslag belønnes med samlet op til 100.000 EUR.

Eventyrhuset og den magiske have i Odense forventes at stå færdig i 2018.

Læs mere her