I det fynske folks tjeneste

Mange forældre i Nyborg: Nej til folkeskolen

De nyborgensiske forældre vender tommelfingeren ned til den kommunale folkeskole. Det viser nye tal som TV2/Fyn har samlet ind.

01:17

06:05

1 af 3

Forældrene i Nyborg kommune fravælger folkeskolen i langt højere grad end forældre i andre kommuner.

Blot 66 procent - altså to ud af tre af kommunens børn - startede i august i 0. klasse på en kommunal skole. De resterende valgte enten en friskole eller privatskole.

Tager man de otte andre kommuner, som vi har fået svar fra, ligger deres gennemsnit på 86 procent. Altså er det næsten 9 ud af ti børn der går i den kommunale skole, imens det er knap 7 ud af 10 i Nyborg.

Esben Larsen er en af de nyborgensere, der sammen med sin kone har valgt, at sønnen Lauge i august startede i Langtved Friskoles 0. klasse.

- For mig handler det ikke om at det er en friskole - for mig handler det om, at det er det bedste valg. Så hvis der var nogle andre værdier i det kommunale regi, der kunne sate mere på det individuelle, hvis det var lavere normeringer i klasserne så ville vi jo nok vælge dem, for så ville det jo nok være det bedste valg og det er jo vores børn vi investerer i, siger Esben Larsen.

Også Bjørn Baunsbæk og hans kone har besluttet af fravælge den kommunale skole til fordel for Langtved Friskole. Endda selv om den nærmeste folkeskole ligger betydeligt tættere på deres hjem end friskolen.

- Det bliver svært at overbevise alle om folkeskolen, hvis man bibeholder alle de her store skoler. Heller ikke den normering der ligger til grund for folkeskolen i dag, spiller jo ikke i den retning, som normeringen gør herude, siger Bjørn Baunsbæk.

Du kan høre Nyborgs borgmester Erik Christensen (S) og Venstres borgmesterkandidat Kenneth Muhs (V) debattere, hvordan Nyborg skal løse udfordringen med, at så mange elever søger væk fra kommuneskolerne. Det er på TV 2/FYN onsdag aften kl. 19.30.