Marianne frygter ny motorvejstilkørsel: Kan blive ulideligt

Motorvejstilkørsel rykker både tættere på og højere op. Det kan give støj og indkig direkte i Marianne Andersens have.

"Der kommer vejen til at gå ned." Marianne Andersen viser rundt i sin have. En have, som hun frygter, at de fremover ikke vil få glæde af. Hendes hus på Assensvej er nærmeste nabo til det nye motorvejsanlæg, som Vejdirektoratet er i færd med at bygge. Når anlægsarbejdet begynder, fjerner man al beplantningen, der beskytter hendes grund mod nysgerrige blikke, og derfor ønsker hun og naboerne, at Vejdirektoratet skærmer deres grunde effektivt af.

- Lige fra vi hørte om projektet, har vi sagt til Vejdirektoratet: 'hav med i jeres beregninger, at vi skal have et støjværn op helt oppe ved vejen'. De kommer seks meter tættere på os, og vi ved, at det giver meget støj. I forvejen er vejen enormt belastet, siger hun.

Vejdirektoratet siger imidlertid nej til et støjværn. Ifølge deres beregninger bliver støjen ikke værre end i dag. Det mener Marianne Andersen dog, at det er helt indlysende, at den gør:

- De har nogle skrivebordsudregninger, der siger noget andet. Jeg kan ikke forstå, hvorfor de ikke kan indse, at det bliver jo værre. 

Nu overvejer familien at leje deres hus ud.

- Jeg frygter, at vi ikke kan holde ud at være ude i vores have og vores udestue. I det hele taget at vi bliver overbegloet. Du kan kigge lige ind i vores badeværelse fra vejen om vinteren, når der ikke er nogen træer. Og nu kommer de seks meter tættere på, så jeg frygter, at det bliver ulideligt at bo her, simpelthen, siger hun.

Projektleder Annette Jørgensen erkender, at det også handler om prisen, men fastholder at deres beregninger viser, at det ikke er nødvendigt med en støjskærm. Til gengæld vil der blive plantet til for at skærme for indkig, ligesom der vil blive genetableret en jordvold.

Oversigt

    Oversigt