Billedgalleri: Mary besøgte voldsramte kvinder i Odense

Mødrehjælpen og krisecentret i Odense fik i dag kongeligt besøg

Kronprinsesse Mary lagde i dag vejen forbi Odense i forbindelse med Mary Fondens projekt: Råd til Livet. Først besøgte hun Mødrehjælpen i Odense og dernæst Krisecenter Odense. Begge steder er omfattet af fondens projekt, hvor voldsramte kvinder kan få økonomisk, juridisk og social rådgivning fra frivillige rådgiver.

Under sit besøg mødte hun bl.a. flere at de kvinder, som projektet skal hjælpe.

- Jeg er meget imponeret over de kvinder, der står frem. De er med til at nedbryde tabuet om vold i hjemmet. Det er noget, vi er nødt til at italesætte. Vi skal nedbryde den tavshed, lyder det fra Kronprinsessen.

Over 3000 kvinder har siden 2009 modtaget hjælp og støtte gennem Råd til Livet.

Efter besøget var Kronprinsessen glad for at have set de konkrete resultater af fondens arbejde.

- Jeg er glad for at høre, at projektet gør det, vi håbede på det kunne gøre, siger hun.

Rådgivningen tager udgangspunkt i hjælp til selvhjælp for at give kvinderne mod og overskud til at håndtere deres situation. Samtidig skabes et overblik over de økonomiske og juridiske muligheder, der kan støtte kvinderne i at skabe et liv uden vold for sig selv og sine børn.

Råd til Livet er et partnerskab mellem Mary Fonden, Mødrehjælpen, LOKK, Nykredit, Østifterne samt lokale advokatkontorer. Det tilbydes på udvalgte krisecentre i hele landet og Mødrehjælpen i København, Odense, Aalborg og Aarhus.

Oversigt

    Oversigt