Maskerede røvere smadrer berømte stole

To maskerede mænd forsøgte natten til fredag at stjæle to unikke Børge Mogensen jagtstole fra Falsled Kro. Tyveriet udviklede sig til røveri.

To maskerede mænd brød klokken tre natten til fredag ind i Falsled Kro ved Faaborg. Her forsøgte de at stjæle to unikke jagtstole.

- Da de to mænd ville forlade kroen med stolene, blev de opdaget af noget personale, der befandt sig i et tilstødende lokale, fortæller vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi.

En medarbejder løber efter tyvene og forsøger at standse dem, men det får en af tyvene til at slå ud efter ham med et koben.

- Medarbejderen trækker sig, og kommer ikke noget til. Men i forvirringen løber de to tyve ind i hinanden, og den ene stol bliver ødelagt, fortæller vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi. Senere på natten fandt politiet den anden stol, og den var også ødelagt.

Angrebet med kobenet betyder, at tyveriet nu i henhold til straffeloven udvikler sig til et røveri.

De to mænd flygter fra stedet, og kort efter kører en mindre bil i stor hast væk fra Falsled i nordlig retning.

- Det er en mindre bil på størrelse med en Polo, og den larmer meget, da den har en defekt lydpotte. Så hvis nogen har hørt den i området omkring klokke tre, så vil vi meget gerne høre om det, fortæller vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi.

De to maskerede mænd beskrives som danske, og de var begge muskuløse.

På Falsled siden 1971

De to jagtstole har stået på Falsled Kro siden åbningen i 1971, og er en del af den første produktion af jagtstolene. Stolene er håndlavet i samarbejde med Børge Mogensen.

På auktion bliver denne type stole solgt for 175.000 kroner, og kan dermed samlet indbringe tyvene 350.000 kroner.

Stolene var placeret foran den store pejs på Falsled Kro i stuen som gæsterne går i gennem på vej ind i restauranten.

Også stjålet i marts

Det er ikke første gang, at tyve har set sig varme på de unikke stole. I marts i år blev de også stjålet, men under en ransagning i juni fandt Fyns Politis indbrudsgruppe de to jagtstole, og de kom tilbage til på pladsen foran pejsen i Falsled.

 

Oversigt

    Oversigt