Masser af LARM på Odense Teater

Der bliver i den grad gang i den, når forestillingen LAV NOGET LARM i dag og i morgen rammer Odense Teater.

300 børn fra ni odenseanske skoler indtager onsdag og torsdag den store scene på Odense Teater, når forestillingen LAV NOGET LARM spiller.

Og der bliver i den grad larm, sang, musik, effekter og i det hele taget bare gang i den, for helt særligt for forestillingen er, at den er et samarbejde mellem teatret, et big band, en balleskole og 300 helt almindelige skoleelever.

De 300 skolebørn, der går fra 3. til 5. klasse, går på scenen i hovedrollen i forestillingen - dog kun 150 børn ad gangen.

- Vi kalder det en kor-teater-forestilling og vi tænker, at koret er dem, der har hovedrollen. Der er ikke nogen solister, der har hovedrollen; det er koret, der har den, siger Jakob Høgsbro, der er instruktør på forestillingen.

En af de 300 børn er Otto, der skal spille skraldespand i forestillingen.

- Hver gang der bliver sunget 'prøv at sig pyt' eller 'bliv snydt' og 'jeg er så sød', så skal jeg komme op og enten græde eller grine, siger Otto.

- Jeg skal også danse jive, tilføjer han.

Det er Det Kongelige Teaters balletskole, der har skabt koreografien til forestillingen og øvet med børnene tre gange i løbet af foråret. Samtidig med det har børnene øvet forestillingens sange på deres respektive skoler, og i den seneste uges tid er alle elementerne så blevet sat sammen: 150 børn på scenen, 17 mand i orkestret, to dirigenter og en koreograf

Projektet er støttet af Augustinus Fonden og Odense Kommune, og er opstået i et samarbejde mellem Odense Teater, Tip Toe Big Band og Det Kongelige Teaters balletskole.

LAV NOGET LARM spiller klokken 17.00 og 19.30 både onsdag og torsdag på Odense Teater.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt