Medaljehåb: fynske ryttere skal på banen i dag

Søndag eftermiddag bliver konkurrencerne i ridning indledt ved De Paralympiske Lege i Rio. Her repræsenterer hele to ryttere Fyn, og de har gode medaljechancer.

Bare fordi OL er slut, er det ikke slut med medaljer. For netop nu er de Paralymiske Lege i gang i Rio, og her er der også mulighed for medaljer til Danmark. 

Det er den rutinerede PL-rytter Annika Lykke Dalskov fra Otterup på Nordfyn, og PL-debutanten Stinna T. Kaastrup fra Odense, som i dag skal banen i holddiciplinen. 

Annika  Lykke Dalskov var både med til PL i 2008 i Beijing, hvor hun sikrede Danmark en sølvmedalje ved diciplinen Mesterskabsklasse og en bronzemedalje ved diciplinen kür, og i 2012 i London, hvor hun sikrede bronzemedaljer i de to førnævnte dicipliner. Annika Lykke Dalskovs handicap er en rygmarvsskade, og til dagligt er hun civilingeniør ved Nyborg Kommunes Natur- og miljøafdelingen.

Klokken 15.00 søndag rider hun altså ind til sit tredje Paralympiske Lege, hvor hun forhåbentlig kan vinde medaljer igen. 

For 22-årige Stinna T. Kaastrup fra Odense er det første gang til Paralympiske Lege, men hun har tidligere placeret sig godt til både EM  og VM. Til EM i 2013, som blev afholdt i Herning, fik hun tre bronzemedaljer. Stinna T. Kaastrup mangler begge sine ben, men det afholder hende ikke fra at ride på banen i aften klokken 19.00.  Til daglig læser hun Engelsk på Syddansk Universitet. 

Stinna T. Kaastrup skulle faktisk have deltaget i PL for fire år siden, men hendes gamle hest, Snøvs, døde af en blodprop lige før, de skulle afsted. Nu stiller hun op med hesten Smarties. 

Oversigt

    Oversigt