Medaljehåb i Svendborg

Fire dages europamesterskab begynder i dag i Svendborg Sund, hvor 11 nationer kæmper om metal. Troen på danske medaljer til matchrace er stor.

Fra 11. - 14. august er der ekstra gang i sejlene ud for Christiansminde. Her kæmper 11 nationer om at kalde sig europamester i matchrace. Over 100 sejladser vil blive sejlet i løbet af i dag og de tre næste dage.

Bag mesterskabet ligger 150 års erfaringer fra de to foreninger bag; Kongelig Dansk Yatchklub og Svendborg Sund Sejlklub, der begge er stiftet på Fyn, og som samtidig er Danmarks to ældste sejlklubber.

- Det er jo fantastisk at stå i en klub - endda et par klubber - som er blevet 150 år, og være en del af det. Det er da fantastisk stort. Vi har lavet et par matchracing-arrangementer sammen de tidligere år for at træne til det her, og så syntes vi, at et europamesterskab var et flot  event at tage i et jubilæumsår, lyder det fra Stævneleder Kjeld Hansen, der til daglig er formanden i Svendborg Sund Sejlklub.

 

I matchracing konkurrer to både i hver sejlads mod hinanden i identiske både med fire mand om bord. Der bliver sejlet en indledende såkaldt Round Robin, hvor alle både sejler mod hinanden.  Derefter går man videre til kvartfinalerne, semifinalerne og til sidst finalen på søndag.

Blandt de 11 nationer har den rød-hvide båd gode muligheder for at hive metal med hjem. Danske Joachim Aschenbrenner har netop hevet titlen som ungdomseuropamester med hjem. Den regerende ungdomsmester bliver dog udfordret af finske Markus Rönnerg, som tog det europæiske guld året forinden. Hos formanden for Svendborg Sund Sejlklub ser de danske chancer gode ud

 - Jeg tror, de ser ganske fornuftige ud. Han (Aschenbrenner red.) ligger rigtig pænt på ranglisten. Jeg tror, der er en af besætningerne, der måske ligger lidt højere end ham lige nu, men han har gjort det rigtig godt. Han er lige blevet ungdomsmester, så vi går ud fra, at de er i skarp træning.

 

Selvom den danske sommer viser sig fra sin lidt mere kølige og blæsende side, så stævnelederen meget begejstret for vejrforholdene

- Lige nu er det svært at få armene ned, fordi vi har sol og perfekt vindstyrke og perfekt vindretning. Og så håber vi bare på, at vinden bliver stående i det hjørne, fordi vi sejler i Svendborg Sund, og det er lidt svært at dreje banen hele vejen rundt. Men vejrudsigten for de næste dage ser rigtig, rigtig fin ud.

 

Oversigt

    Oversigt