I det fynske folks tjeneste

Medarbejdere fortryder ikke nej

Selvom Danish Crown nu lukker helt ned i Faaborg, så fortryder medarbejderne ikke, at de i september sagde nej til lønnedgang for at bevare deres arbejdsplads.

01:10

02:05

1 af 3

Klokken 13 torsdag eftermiddag blev medarbejderne orienteret om, at Danish Crown i Faaborg lukker i løbet af de næste to år.

- Jeg havde ikke forventet, at de ville lukke alt i Faaborg ned, men tænkte nok, at der ville ske et eller andet, siger tillidsmand Jimmy Andersen.

De næste to år vil Danish Crown og Tulip i Faaborg være under afvikling, og medarbejderne vil løbende blive afskediget.

- Det var noget af et chok. Jeg er udlært her i 1981, så 33 år, det er jo en pæn sjat af mit liv jeg har brugt her, siger slagteriarbejder Thomas Jensen

I september stemte slagteriarbejderne nej til aftale om en lønnedgang mod sikkerhed for at Danish Crown bevarede arbejdspladserne.

- Nu stemte jeg selv for at gå ned i løn. Men jeg tror ikke, at det havde forandret noget. Skal vi lukke så skal vi lukke, siger Thomas Jensen.

Blandt flere af medarbejdere kommer lukningen ikke som den store overraskelse.

- Jeg havde det lidt i tankerne at det kunne komme. De har kørt en hetz på os, at vi skulle gå ned i løn, stramme akkorderne og så kan man godt lugte lunten, siger slagteriarbejder Jan Jantzen.

Koncernen har meddelt, at slagteriet og arbejdspladserne vil blive flyttet til udlandet, da Danmark ikke kan konkurrere på lønnen.

- Det kommer ikke bag på mig, det var stort set, hvad jeg havde forventet, uanset om vi var gået ned i løn, siger Patrick Wæver, der har været på slagteriet i halvanden år.

- Danish Crown er dansk og skal forblive dansk. De har tjent to milliarder kroner, hvor meget skal de tjene?, spørg Jan Jantzen.