Menneskekæde om Odense

En 15 kilometer lang kæde af lærere dannede mandag ring om Odense. De 1200 lærere fra Odense har stadig kampgejst selvom konflikten nu er gået ind i sin fjerde uge.

De 1200 lærere dannede mandag morgen den hidtil længste menneskekæde. Ringen gik på Ring 2 hele vejen fra Bogensevej i Næsby til Ejbygade i det vestlige Odense.

Med t-shirts, bannere og skilte markedede lærerne, at konflikten mandag går ind i sin fjerde uge. Og selvom en løsning på den ugelange konflikt tilsyneladende ikke er på vej, så er kampgejsten intakt hos de lockoutede lærere.

- Vi har stadig højt humør. Vi er trætte af at vi ikke kan arbejde, men der er stadig højt humør, siger tillidsmand Adrian Kent Mikkelsen fra Risingeskolen.

Han forstår ikke hvorfor konflikten for lov at fortsætte, og han håber på et snarligt regeringsindgreb.

- Når konflikten kan køre så længe, så er det er bevis på at den danske model har spillet fallet inden for det offentlige. Hvis det havde været i en privat virksomhed, så havde partnerne for længst fundet en løsning. Men nu får konflikten bare lov at køre imens kommunerne skovler penge ind, siger Adrian Kent Mikkelsen.

Oversigt

    Oversigt