- Michelinmad er flæskesteg med brun sovs og kartofler hos mormor

Fyn fik ingen michelinstjerner i denne omgang - måske er det, fordi fin mad på Fyn er flæskesteg med brun sovs og kartofler.

Michelin er bare et dæk - i hvert fald på Fyn, hvor gourmetstjerner stadig er fraværende. Ingen fynske restauaranter blev belønnet med michelinstjerner i denne omgang, men fynboerne er måske heller ikke til det fine mad på dyre restauranter.

Hos Super Dæk Service i Odense er man ikke i tvivl om, hvad der er god mad. 

- Michelinmad er brun sovs og kartofler og en god flæskesteg hjemme ved mormor og morfar, siger mekanikerlærling Tobias Millung.

Stegt flæsk med persillesovs

Falsled Kro, Pasfall i Odense og Restaurant Liefftroy i Nyborg var spået gode chancer for at score den første fynske michelinstjerne. Nogle gange er konens mad dog bare det bedste.

Det gælder i hvert fald hos dækfirmaets daglige leder, der udpeger livretten.

- Det er nok stegt flæsk med persillesovs, siger Claus Pedersen, der foretrækker at spise hjemme frem for på en fin, dyr restaurant.

Ribeye med fritter

Også mekaniker Martin Anh vil langt hellere skifte michelinmaden ud med et godt, solidt måltid.

- En ribeye og en omgang pomfritter, så er den hjemme, siger Martin Anh.

I alt har 25 danske restauranter fået en eller flere michelinstjerner i 2017. Priserne for et måltid svinger mellem 1500 og 4000 kroner.

Oversigt

    Oversigt