Middelfart-forening nomineret til stor idrætspris

Middelfart Badminton Klub er blevet nomineret til prisen som Årets Idrætsforening i Danmark. Det kan ende med 100.000 kroner til klubkassen.

Prisen bliver uddelt på Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) årsmøde lørdag den 4. maj, og ud over æren vil vinderen modtage 100.000 kroner, som skal anvendes til et nyskabende initiativ i den vindende forening.

Middelfart Badminton Klub er blandt andet blevet nomineret, fordi klubben har skabt og implementeret fleksible tilbud målrettet voksenmotionister og teenagere i form af "motion i centrum" og "pay'n play"-koncepter.

Tiltagene har sikret klubben fremgang i medlemstallet, og det planlægges at udvide konceptet for at fastholde de positive tendenser.

Foreningen har sat fokus på arbejdet med de foreningssvage unge gennem et samarbejde med de lokale boligforeningsafdelinger og hjælper dermed - i samarbejde med kommunen, en skole og en boligforening - med at skabe tilbud til disse unge og trække dem ind i foreningslivet.

Klubben gør desuden meget ud af at skabe synlighed omkring badmintonsporten og samarbejder også med lokale skolers SFO'er, hvor børnene bliver tilbudt muligheden for gratis træning og introduktion til badminton. Dette skaber ikke blot nye medlemmer til klubben, men gør også Middelfart Badmiontonk Klub synlig i lokalområdet.

De øvrige fire nominerede til prisen er Silkeborg Gymnastikforening, Århus Klatreklub, IF Ryttergården og Solrød Taekwondo Klub.

Oversigt

    Oversigt