Middelfart Kommune er blevet en skov rigere

Arbejdet med at udvikle Staurby Skov til et rekreativt naturområde for borgerne i Middelfart Kommune er i fuld gang. Tidligere var kommunen forpagter af skoven, men nu har et enigt byråd besluttet, at kommunen skal bruge sin køberet.

Borgerne i Middelfart Kommune er netop blevet 122 hektar skov rigere. På det seneste byrådsmøde besluttede et enigt byråd at bruge den køberet, kommunen har på skoven.
 
- Det har været en fornøjelse at følge det engagement, der frem til nu er lagt i planerne for Staurby Skovs fremtid. Kommunen lavede i begyndelsen af 2016 en forpagtningsaftale, der gav os fuld råde- og driftsret over skoven, og vi fik samtidig en køberet. Det er den, vi nu har besluttet at bruge, så kommunen har købt skoven af boet efter Mette Brorsen, fortæller borgmester Steen Dahlstrøm (A).
 
Formålet med købet af Staurby Skov, der ligger mellem Middelfart og Strib, er at åbne området for kommunens borgere - og skabe endnu bedre muligheder for store og små naturoplevelser. 
 

Borgernes egne ideer 
Udviklingen af Staurby Skov skal ske på baggrund af idéer fra borgere, foreninger og dem, der allerede bruger skoven. Og interessen for at byde ind har været rigtig stor, fortæller projektleder Niels Ole Præstbro.
 
- Det seneste halve år har vi brugt på at indsamle idéer. Jeg vil tro, at vi har fået omkring 150 forslag - og nogle af dem handler selvfølgelig om det samme. Nu er vi gået i gang med at undersøge idéerne nærmere. Vi snakker med forskellige brugergrupper om deres ønsker, og vi er ved at danne os et overblik over, hvordan vi kan forestille os at placere de forskellige aktiviteter i skoven. Det handler selvfølgelig om at skabe en balance mellem den aktive brug og mulighederne for fred og fordybelse - og mellem benyttelse og beskyttelse, forklarer Niels Ole Præstbro.
 
Arbejdet med en masterplan for Staurby Skov løber frem til sommeren 2017. Her skal Staurby Skov Udvalget, der består af foreningsrepræsentanter, brugere af skoven, naboer og politikere, have en masterplan klar til byrådet, som i sidste ende skal tage beslutningerne om skovens fremtid.
 
Læs mere om udviklingsarbejdet på www.staurbyskov.dk

 

Middelfart Kommune har forpagtet et 122 hektar stort skovområde, der ligger mellem Middelfart og Strib.Skoven har tidligere være produktionsskov, men nu skal den være rekreativt om råde for kommunens borgere. Og borgerne skal selv være med til at bestemme, hvordan skoven skal bruges.

     

 

 

Oversigt

    Oversigt