Middelfart: Øget sikkerhed på retspsyk

Hele retspsykiatrien i Region Syddanmark samles til næste år i Middelfart - og så skal sikkerheden øges.

70 sengepladser til patienter med en tvungen behandlingsdom. Det er, hvad der kommer til at være på Psykiatrisk Afdeling i Middelfart fra næste år. Derfor skal sikkerheden øges, så personalet kan koncentrere sig om patienterne.

Det har et flertal i Region Syddanmark besluttet.

To år med overvågning

I en periode på foreløbig to år skal sikkerhedspersonale udefra ved hjælp af overvågningsudstyr holde øje med afdelingens fællesområder og ydermure for at mindske risikoen for, at der bliver kastet ting ind på området eller at patienter stikker af fra afdelingen.

- Det er en helt ny måde at varetage sikkerheden i psykiatrien på. Men det er nødvendigt, når vi samler så mange patienter, der har begået en eller anden form for kriminalitet, på ét sted, og når psykiatriens kerneopgave samtidig er at behandle mennesker med en sindslidelse. Vi bliver nødt til at sikre, at både vores personale, patienterne og også borgerne i lokalområdet fortsat føler sig trygge, selvom afdelingen og opgaverne bliver større, siger formanden for regionens psykiatriudvalg, Freddie Madsen (O).

Uenighed i regionsrådet

Socialdemokraterne og SF stemte imod forslaget, fordi de mener, at sikkerhedsopgaven varetages bedst af psykiatriens eget personale. Men det blev alligevel vedtaget at købe et privat sikkerhedsfirma til at tage sig af sikkerheden.

- Ved at dele tingene op, lader vi dem, der har spidskompetence i sikkerhed i form af overvågning, tage sig af sikkerheden på fællesarealerne, mens personalet kan fokusere på behandlingen og på at opbygge gode relationer til patienterne - det har nemlig stor betydning for sikkerheden på de enkelte afsnit. Det her er et godt udgangspunkt, og så må vi se, hvordan det udvikler sig, siger Freddie Madsen.

Der er afsat 2,74 millioner kroner i 2014 og 2015 til den øgede sikkerhed. Psykiatrisk Afdeling Middelfart er den første retspsykiatriske afdeling, der indfører en særskilt sikkerhedsfunktion.

Oversigt

    Oversigt