Middelfart topper i job

Middelfart vinder stort over samtlige øvrige fynske kommuner, når det det handler om færrest ledige. Og det har de gjort i årevis. Det skriver fyens.dk.

Med blot 3,3 procent ledige ligger Middelfart Kommune flere procentpoint lavere end alle de andre kommuner på Fyn. En tendens som kommunen har kunnet bryste sig af i årevis.

- For det første ligger Middelfart i et smørhul, hvor de omkringliggende byer giver mange muligheder for at få et arbejde, som man kan komme til på under en times kørsel, siger Kia McDermott, der er projektleder på Middelfart Jobcenter til fyens.dk.

For det andet, mener hun, at kommunen traditionelt er venligt stillede over for erhvervslivet - plus at lokalpolitikerne er fremsynede på området.

Den lave ledighedsprocent giver dog også virksomhederne problemer. Det kan nemlig være svært at finde kvalificeret arbejdskraft.

- Derfor har vi for eksempel i Middelfart Jobcenter faciliteret en ny opkvalificering, hvor vi sammen med syv produktionsvirksomheder, har skræddersyet et forberedende kursus til ufaglærte, så de bliver parate til at indgå en produktion, siger Kia McDermott.

Det samarbejde har blandt andre virksomheden Fiberline indgået i.

Oversigt

    Oversigt