Middelfarts klimaløsning bliver eksportvare

KlimaByen og KlimaHavnen i Middelfart er en del af verdens største arkitekturbegivenhed i Venedig.

Verdens største arkitekturbegivenhed - den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig - får et fynsk islæt.

Middelfarts bud på klimaløsninger, KlimaByen og KlimaHavnen, er en del af den danske pavillion. Danmarks bidrag til festivallen vil sætte fokus på, hvordan vi i former fremtidens byer gennem nye alliancer mellem mennesker, byggeri og natur.

- Vi kan noget i Danmark, som andre lande efterspørger. Vi får verdens opmærksomhed, når vi viser projekter som KlimaByen og KlimaHavnen i Middelfart frem, siger projektchef i Realdania Anne-Mette Gjeraa.

KlimaByen og KlimaHavnen er en del af KlimaLaboratoriet i Middelfart - et demonstrationsprojekt for klimatilpasning og klimasikringsløsninger i byskala. Løsningerne laves i forskellige typer af byrum, som spænder fra parcelhuskvarterer og villaveje, kirkegårde, en sportsplads, en historisk bykerne og en havnefront. Første spadestik til KlimaByen blev taget i starten af maj, og projektet forventes at stå færdigt i 2018.

- I Middelfart er vi rigtig gode til at skabe koblinger mellem udviklingen af byrum og robuste tekniske løsninger, der gør, at vi kan håndtere øgede mængder regnvand og havvandsstigninger på land, siger bestyrelsesformand Allan Buch fra Middelfart Spildevand.

Sideløbende med anlægsprocessen for KlimaByen vil søsterprojektet KlimaHavnen blive udviklet. Projektet skal vise, hvordan man på én gang kan håndtere stigende havvand og øgede regnvandsmængder i den centrale bymidte og langs havnefronten i Middelfart og sikre grobund for et rigt og mangfoldigt byliv i området. 

- Biennalen er en stor platform for udveksling af viden og idéer med dygtige arkitekter og byplanlæggere fra hele verden. Vi oplever allerede stor interesse fra både ind- og udland for de løsninger, der udvikles her i Middelfart, og vi glæder os rigtig meget til at kunne byde velkommen i KlimaByen,  siger Middelfart Kommunes borgmester, Steen Dahlstrøm.

Oversigt

    Oversigt