Million-underskud: Ugeavis ofrer Fyn i ny strategi

Inden længe vil dele af Fyn ikke længere få dumpet Søndagsavisen ind i postkassen. Avisen vil fokusere på hovedstaden.

For en del af landets læsere af Søndagsavisen er det snart slut med at modtage den gratis avis i postkassen i weekenden. Således vil Søndagsavisen forsvinde som selvstændig udgivelse fra de fynske postkasser.

Udgiveren North Media lukker nemlig avisen på dele af Fyn og i Jylland, oplyser North Media til Ritzau.

North Media indgår samtidig samarbejdsaftale med Politikens Lokalaviser om at integrere de regionale udgaver af Søndagsavisen i lokale weekendudgivelser i dele af Nordsjælland, i Odense og Horsens.

Søndagsavisens øvrige deludgaver på Fyn og i Trekantsområdet i Jylland lukkes.

I maj solgte North Media tilsvarende udgiverrettighederne til Søndagsavisen i det meste af Region Sjælland til Sjællandske Medier.

Fremover vil North Media i stedet rette fokus på Københavnsområdet, blandt andet med en ny digital strategi, som henvender sig til de lokale annoncører her. Målet er en større markedsandel i hovedstaden, oplyser Gorm Flyvholm, direktør for North Media Aviser.

North Media Aviser forventes i 2016 at give et underskud før skat, renter og særlige poster på mellem 33 og 37 millioner kroner. I tredje kvartal alene blev der realiseret et underskud på otte millioner kroner.

TV 2/FYN har forsøgt at få en kommentar fra ledelsen i North Media samt en kommentar fra ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg, Jysk Fynske Medier.

 

 

Oversigt

    Oversigt