Millioner på spil på og uden for ridebanen i Odense

Odense Horse Festivals anden weekend i Odense byder på den internationale elite af springryttere, der dyster om 2,4 millioner kroner.

En skibsklokke i messing sender sin umiskendelige lyd ud over ridebanen. Det høje "ding" er signalet til en af de i alt 370 ryttere, der deltager i Odense Horse Festival, at nu gælder det. Og det gør det virkelig, for meget er på spil.

- I den store Grand Prix-klasse dyster rytterne om 325.000 Euro. Så meget er på spil, slår Britt Carlsen, der er pressechef for Odense Horse Festival, fast. Hun var også med sidste weekend, da Dyrskuepladsen i Odense var fyldt med dressur-ryttere og -heste. Denne weekend er anderledes.

- I alt har deltagerne 700 heste med. Det er over 200 flere end der var sidste weekend. Det er fordi rytterne, i modsætning til i dressur, ofte rider på flere heste, forklarer pressechefen.

LEGO-direktør skabte Stutteri Ask

Blandt de navne der rider med helt fremme i de bedste klasser, er fynske Søren Møller Nielsen, der starter for Stutteri Ask. Han er chefberider på stutteriet, der er hjemmehørende i Martofte nord for Kerteminde.

Det var LEGO-direktør Kjeld Kirk Kristiansen, der i 1992 skabte Stutteri Ask. Siden har hans børn overtaget og forretningen er vokset. Med afdelinger andre steder i landet. Alt sammen fordi interessen for hestesport er stigende i Danmark.

- Det er mange penge i hestesport. Til dette stævne er der meget dyre heste med. Den reelle pris får du ikke ud af folk, men der er helt sikkert heste her denne weekend, der koster et to-cifret millionbeløb, røber Britt Carlsen.

Der er gjort meget ud af forhindringerne på den centrale springbane. Ikke for ingenting hedder stævnet "Odense Horse Festival".
Der er gjort meget ud af forhindringerne på den centrale springbane. Ikke for ingenting hedder stævnet "Odense Horse Festival".

Håber på en god handel

Mens rytterne fokuserer på resultaterne, så er der på Dyrskuepladsen også et liv rundt om banen. Blandt de udstillere, der håber på at gøre en god handel, er Ejlif Skøtt fra Odense.

 - Sidste weekend solgte jeg en bil. Det var rigtig godt. Og jeg skabte flere gode kontakter, der måske kan udløse salg bagefter, siger Ejlif Skøtt, direktør i Equidana Horse Homes ApS, der sælger autocampere der kan rumme både mennesker og heste. Han startede firmaet for 12 år siden og har oplevet både gode år og finanskrise.

- Nu går det fremad igen. Det er helt tydeligt. Jeg ved ikke, om jeg sælger nogle trailere denne weekend, men interessen er stor, slår direktøren fast.

Odense Horse Festival byder på Nations Cup i spring frem til og med på søndag. Alle dagene er der gratis adgang for publikum. TV 2/FYN sender direkte fra stævnet fredag eftermiddag mellem 14.10-14.30.

 

Se videoklip: Sebastian Olesen fra Danmark og hesten "Corfu Bjørnehøj" i aktion torsdag formiddag.

 

En rytter gør sig umage foran teltet med dommerne.
En rytter gør sig umage foran teltet med dommerne.

 

Oversigt

    Oversigt