Millioner til Svendborg: På sporet af ensomme ældre

Sundhedsstyrelsen har givet 2,7 millioner kroner til Svendborg-projekt, som skal komme ensomhed blandt ældre til livs.

Svendborg kommune har sammen med fire frivillige organisationer i byen fået 2, 7 millioner kroner til et nyt projekt, der skal forebygge ensomhed blandt hjemmehjælpsmodtagere.

Projektets mål er at komme ensomhed til livs, men løsningen er endnu ikke fundet. Det skal pengene hjælpe med at finde ud af. 

- Vi kan godt føle, at vi sætter ting i gang, som borgerne egentlig ikke har behov for. Derfor vil vi gerne vende det om og sætte fokus på den enkelte og finde ud af, hvad der skal til for, at de kommer videre, siger projektansvarlig Dina Moos Riggelsen.

Projektet er skabt i et samarbejde mellem Røde Kors, Ældre Sagen, Kontakt mellem Mennesker og Kræftens Bekæmpelse samt Svendborg Kommunes hjemmepleje. 

- Vores medarbejdere skal have undervisning, så de bliver bedre til at opspore ensomme. Alle ved, det er et tabu at snakke om. Det handler derfor om at kunne finde ind i problemstillingen og stadig være ligeværdig i den. Det skal vores medarbejdere være bedre til, siger projektansvarlig Dina Moos Riggelsen. 

Det kan være meget forskelligt, hvorfor man føler sig ensom. Nogle kan have svært ved at høre, andre kan have svært ved at indgå i en social kontakt. Derfor skal projektet tage udgangspunkt i den enkelte. 

Også de frivillige ser frem til at starte projektet. 

- Projektet er en nyskabelse, hvor de frivillige organisationer er med helt inde i kommunens maskinrum og er med til at forstå problemet og skabe løsningerne. Jeg har store forventninger til samarbejdet, siger Karen Strandhave, formand for Frivilligrådet i Svendborg. 

Midlerne til projektet kommer fra puljemidler fra Sundhedsstyrelsen. 

Oversigt

    Oversigt