Minister kræver redegørelse om Svendborg-banen

Transportminister Hans Christian Schmidt har tabt tålmodigheden med DSB og Banedanmark. Nu kræver han en redegørelse om problemerne på Svendborg-banen. Ministerens indgriben i sagen vækker glæde i Svendborg.

Alt for ofte toget forsinket, helt aflyst eller toget fra Odense kører kun til Stenstrup i stedet for helt til Svendborg.

- Der har været alt for mange forsinkelser, og alt for mange gange, hvor passagererne er blevet sat af i Stenstrup, siger Enhedslistens Folketingsmedlem Jesper Kiel.

- Det er næsten dagligt, at der er forsinkelser eller tog, der ikke kører helt til Svendborg, så det er særdeles utilfredsstillende, siger borgmester Lars Erik Hornemann, Venstre.

Transportminister Hans Christian Schmidt holdt onsdag møde med DSB og Banedanmark, og han har nu krævet en rapport med helt konkrete forslag til, hvordan driften af Svendborgbanen kan komme på sporet igen.

- Det er jo klart, at det er utilfredsstillende. Og derfor har jeg også sagt til DSB og Banedanmark, at de skal komme med nogle løsningsforslag, siger Transportminister Hans Christian Schmidt, Venstre.

Jesper Kiel har flere gange rejst sagen over for ministeren, og han glæder sig over, at der nu sker noget.

- Det er er godt, at ministeren nu kræver handling. Jeg håber, at der nu kommer en god plan, både en kortsigtet og en langsigtet, siger Enhedslistens Folketingsmedlem Jesper Kiel.

Transportminister Hans Christian Schmidt har krævet, at DSB og Banedanmark afleverer redegørelsen senest fredag i næste uge.

 

 

Oversigt

    Oversigt