I det fynske folks tjeneste

Ministerier hjælper Faaborg

Erhvervs- og vækstministeren og beskæftigelsesministeren går sammen om et fælles udrykningshold for at hjælpe Faaborg i forbindelse med lukningen af Danish Crown og Tulip i Faaborg.

02:57

07:00

01:44

1 af 4

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen kalder det beklageligt, når en stor virksomhed står overfor at afskedige mange medarbejdere.

Det berører både virksomheden, lokalsamfundet og ikke mindst de fyrede medarbejdere.

Derfor tager beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og Henrik Sass Larsen initiativ til at etablere et fælles udrykningshold.

- Det skal i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, det regionale vækstforum og det regionale beskæftigelsesråd sikre én indgang til statslige ordninger og en sammenhængende indsats på beskæftigelses- og erhvervsområdet i Faaborg, siger Henrik Sass Larsen.

Samtidig vil han søge en hurtig politisk aftale om regeringens vækstplan for fødevarer, som blev fremlagt i december.

Planen går blandt andet ud på at styrke dansk svineproduktion.

- Det er vigtigt at være tidligt ude med at hjælpe de fyrede medarbejdere videre, for eksempel med efteruddannelse til dem, der har brug for et kompetenceløft., siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Gang i arbejdet

Fredag kom folk fra Danish Crowns personaleledelse til Faaborg og mødtes blandt andet med folk fra Faaborg-Midtfyn Kommunes jobcenter.

Det sker for hurtigst muligt at få gang i arbejdet med at hjælpe de 472 medarbejdere, som står til fyring i Faaborg.

Se meget mere om situationen i Faaborg på TV 2/FYN klokken 19.30.