Kan man arbejde hos politiet, hvis man ikke vil give hånd?

Integrationsministeren og justitsministeren er kaldt i samråd for at diskutere, om man kan arbejde hos politiet, hvis man ikke vil give hånd.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pape (Kons.) er kaldt i samråd af Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti, fordi Fyns Politi har en medarbejder, der ikke vil give hånd til det modsatte køn.

Medarbejderen er Asmaa Abdol-Hamid er samfundsdebattør og tidligere folketingskandidat for Enhedslisten. I dag arbejder hun som brobygger hos Fyns Politi. Asmaa Abdol-Hamid vil ikke give hånd til mænd, fordi det strider imod hendes religion.

Men hvis man arbejder hos politiet, så skal man give hånd - i hvert fald hvis det står til DF-politikeren:

- Der er noget helt principielt i, at når man repræsenterer Fyns Politi, så giver man også hånd. Og det gælder alle medarbejdere, siger Pernille Bendixen (DF).

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Samråd på Christiansborg

Pernille Bendixen har derfor bedt ministrene redegøre for, hvordan regeringen forholder sig til, at der angiveligt er ansatte i det danske politi, der nægter at give hånd til borgere af det modsatte køn, og om regeringen påtænker at iværksætte initiativer, ændre eller tydeliggøre reglerne eller på anden måde sikre, at offentligt ansatte møder borgerne på en hensigtsmæssig, respektfuld måde.

I september sidste år spurgte Pernille Bendixen daværende justitsminister, Søren Pind, om det samme, men nu vil hun have ministrene til at forholde sig til spørgsmålet igen:

- Jeg synes, at der har været for mange ord og for lidt handling. Jeg har tidligere spurgt justitsministeren, som er enig, men nu vil jeg også se handling, siger Pernille Bendixen.

TV 2/FYN har forsøgt at få en kommentar fra Asmaa Abdol-Hamid, men hun har ikke vendt tilbage. Fyns Politi vil heller ikke kommentere på sagen.

Oversigt

    Oversigt