Misbrugere i job mangler behandling

Det er ikke muligt for stofmisbrugere at få anonym behandling ligesom det er for alkoholikere. Og det skræmmer mange misbrugere i job fra at søge behandling, skriver Fagbladet 3F.

Misbrugsekspert Henrik Rindom, efterlyser en revurdering af hele misbrugsbehandlingen, så der ikke er forskel uanset, om man er afhængig af alkohol, kokain, hash eller andet.

- Jeg har fået et hav af henvendelser fra borgere i gode stillinger, der bestemt ikke vil registreres på kommunen med deres cpr-nummer og stofmisbrug, så de dropper behandling, pointerer han og fastslår, at anonymitet er afgørende.

- Især for folk i uddannelse eller i job, der frygter fyring. Uden behandling er der stor risiko for, at for eksempel kokainmisbrugere går til grunde. Det gælder folk fra alle samfundslag, siger Henrik Rindom.

Succes i København og Odense

I København og Odense har man som forsøgsordning haft anonym behandling af stofmisbrugere. Og med stor succes. Efter fire måneders behandling er 50 procent af klienterne stoffri i København, skriver Fagbladet 3F.

Oversigt

    Oversigt