Mislykket kursuscenter kulegraves

En sag om offentlig millionstøtte til et kuldsejlet kursuscenter på Langeland skal nu granskes af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, - i daglig tale kaldet bagmandspolitiet.

Det er den tidligere jægersoldat Henrik Otkjær og hans hustru Camilla, som i 2010 fik bevilliget 5,5 millioner skattekroner til opbygning af Holmegaard Kursus- og Træningscenter på Langeland.

Centret blev aldrig til noget. I dag bliver byningerne brugt til asylcenter. Ægteparret Otkjær nåede alligevel, inden planerne blev skrinlagt, at få udbetalt godt 1,5 millioner kroner.

- Vi har overgivet sagen til bagmandspolitiet. Det er den første gang, vi har gjort det i de seneste syv år, siger Preben Gregersen, regionalchef i Erhvervsstyrelsens afdeling for regional udvikling, til DR Fyn.

Da Henrik og Camilla Otkjær i 2010 fik tilsagn om 5,5 millioner offentlige kroner fra Syddansk Vækstforum, var det meningen, at det militære trænings- og kursuscenter skulle tiltrække kursister fra hele verden.

Blandt andet skulle det være med til at øge omsætningen på Langeland med 19 millioner kroner om året.

I slutningen af oktober var Erhvervsstyrelsen på kontrolbesøg på Holmegaard Kursus- og Træningscenter.

Men her lykkedes det ikke at finde ud af, hvad pengene blev brugt til.

Efterfølgende har Erhvervsstyrelsen brugt flere måneder på at granske alle bilag i sagen.

Det er det, der nu har fået styrelsen til at gå til bagmandspolitiet.

Sagen om det kuldsejlede kursuscenter har fået Enhedslistens medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, Vibeke Syppli Enrum, til at komme med en opfordring til at tjekke, om der ligger flere af den slags sager, hvor offentligt støttede projekter kuldsejler og penge forsvinder.

- Holmegaard-sagen viser, at det er vigtigt, at der bliver lavet et stykke godt gedigent arbejde, når man godkender den her slags projekter. Indtil videre har der åbenbart været en alt for lemfældig praksis, siger hun.

DR Fyn har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Henrik og Camilla Otkjær.

Oversigt

    Oversigt